RSS

Monday, June 7, 2010

Gaza perlukan KITA!!


Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh…….

Alhamdulillah akhirnya dapat menyambung kembali blog ini…. Agak lama juga apabila penulis menghitung fasa ‘tidak update’ yaitu lebih kurang 16 hari….

Dalam celah2 itu, berlaku pelbagai kisah2 yang sungguh menyayat hati kita sebagai muslim yang sangat mengambil berat bahkan merasai penderitaan sahabat kita di Palestin sana…… Kepada sahabatku di palestin …. Di sini ku titipkan kata2 dari hati kami kepada kalian yang menanggung seksa sekian lama…..

Wahai sahabat2 ku yang sangat ku kagumi semangat kalian……
Bahkan tidak wujud rasa gentar takut dalam diri kalian……
Ku tahu jiwa kalian benar2 diserahkan pada Allah….
Maafkan kami andai tidak menjejakkan lagi kaki untuk bersama kalian….
Tapi kami berjanji bahawa kami sangat berazam untuk bersama kalian….
Sebolehnya kami ingin mengangkat senjata bersama kalian…..
Kami juga ingin mengutip batu bersama kalian untuk melontar kepada yahudi laknatullah…..
Ya Allah kau perkenankanlah doa kami…..

Terasa pedih benar dengan peristiwa yang berlaku sekitar minggu ini.... Bantuan bekalan yang cuba dihantar dihalang tanpa ada unsur kemanusiaan…… Sedih benar kerana mana mungkin secara logiknya bekalan makanan dan segala bekalan lain yang semakin berkurangan dapat menampung perjalanan hidup banyaknya penduduk di Gaza……

Wahai negara2 islam di sekitar palestin…. Di manakah kebenaran syahadah kalian??…. Adakah kalian benar melakukan sesuatu yang dituntut oleh islam……. Palestin telah menjadi sebuah penjara besar yang ditutup sumber bantuan dari segala penjuru……

Wahai sahabat- sahabatku yang seakidah denganku di Malaysia ini……

Perbanyakkanlah doa kalian sekarang nie…. Setiap solat kalian isilah dengan doa yang tulus ikhlas untuk kemenangan islam di Gaza dan agar hancur berkecainya Yahudi…… Rasailah kesyahidan mereka seperti kesyahidan ahli keluarga kita tanda dekatnya mereka dengan kita…… Kerana itu sahaja kemampuan kita sekarang ini…. Dan juga yang berkemampuan teruskan lagi usaha kalian…. Jangan biarkan masa kita berlalu tanpa sumbangan kepada mereka……(Penulis juga baru sahaja solat hajat secara besar- besaran bersama Tuan Guru Nik Aziz di Stadium Sultan Muhammadi Jumaat lepas….. Dan juga sudah beberapa kali wakil Palestin berterusan datang menceritakan keadaan tenat mereka, namun ketahuilah mereka tetap akan teruskan perjuangan….. Dan penulis juga merakamkan setiap kata2 mereka yang sangat mengharapkan bantuan dari kita….. Yang penulis Berjaya ikut dengan sempurna adalah di UM sendiri dan yang kedua sebelum solat hajat di Stadium Sultan Muhammadi di Kota Bharu Kelantan… Apa-apapun teruskanlah berdoa.....)

0 comments:

Post a Comment